قفل اثر انگشتی محصولی است که جهت رفع نواقص امنیتی و کنترلی دستگیرههای مکانیکی وارد بازار ایران شده است. این کالا با نامهای مختلفی شناخته میشوند که یکی از دلایل نامگذاری روشهای مختلف دسترسی یا همان access solution است. به صورتی که چون همه قفلهای دیجیتال دارای دسترسی رمز هستند نام دیگر این محصول قفل رمزی است. اگر راههای دسترسی قفل علاوه بر رمز، اثر انگشت را هم داشته باشد به قفل اثر انگشتی شناخته میشود. در کنار آن قفلهایی که دسترسی رمز و کارت دارند قفل کارتی هستند. در نهایت قفل هوشمندی که کلیه دسترسیها را با هم داشته باشد قفلی فول آپشن محسوب میشود. در این مقاله به ویژگیهای قفل دیجیتال و انواع حسگر اثر انگشتی میپردازیم.
یکی از راههای دسترسی باز کردن قفل دیجیتال از طریق اثر انگشت بهعنوان یک فناوری بیومتریک است که توسط یک حسگر، هویت افراد تعریف شده به قفل را تشخیص داده و درب باز میشود. این سنسور در کنار یک اسکنر قرار دارد که اولی کار پردازش اطلاعات و دومی کار اسکن را بر عهده دارد. سنسور اپتیکال قدیمیتر از سنسور خازنی است و با اسکن بخشهای تیره و روشن عمل پردازش را انجام میدهد اما سنسور خازنی بسیار دقیقتر عمل کرده و تغییرات دمایی عملکرد تشخیص را مختل نمیکند.
دستگیرههای دیجیتال انواع مختلفی دارند از اهرمی که قدیمیترین آن است و سپس دستگیرههای فشاری_کششی (خلبانی) در قفلهای دیجیتال ساخته شدند. دستگیرههای تمام اتوماتیک هم که جدیدترین نوع تکنولوژی طراحی محسوب میشود به گونهای است که پس از استفاده از انواع دسترسی دیگر نیازی به فشار دادن دستگیره نیست و درب به طور خودکار باز میشود. قفلهای دیجیتال بدون دستگیره هم که بیشتر به شب بند دیجیتال معروفند بهعنوان یک محصول بیشتر مکمل در کنار دستگیره معمولی و یا دیجیتال استفاده میشوند.
یکی از مهمترین آپشنهای موجود در قفل هوشمند داشتن قابلیت قفل اتوماتیک است به گونهای که پس از بستن درب بعد از چند ثانیه به طور خودکار قفل میشود. این ویژگی اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که ممکن است خیلی اوقات در زمان خروج از خانه و محل کار فراموش کنید که درب را قفل نمایید.
ویژگی ضد سرقت بودن قفلهای اثر انگشتی نسبت به دستگیرههای معمولی مزیت محسوب میشود و نواقص امنیتی آن را پوشش میدهد. یکی از راه حلهای ضد سرقت بودن در قفل اثر انگشتی سوار شدن این قفلها بر روی مغزیهایی با زبانه هوک است که در زمان دیلم انداختن سارقین مانع از باز شدن درب میشود. ویژگی دیگر داشتن آلارم ضد سرقت است که دو جا به صدا در میآید. یکی زمانی که چندین بار رمز را اشتباه وارد کنید و دیگری وقتی که به قفل اثر انگشتی عمداً فشار وارد شود.
گزینه دیگر سیستم ضد شوک است که با ورود ولتاژ اضافی به قفل از خرابی آن جلوگیری میکند.
معمولاً قفلهایی دارای اپلیکیشن هستند که به اینترنت متصل میشوند و از طریق اتصال به اینترنت قابلیتهایی به شما ارائه میکنند. به طور مثال باز کردن درب از راه دور یعنی از هر جایی که گوشی هوشمند شما به اینترنت متصل شود. کارکرد دیگری که اپلیکیشن دارد نمایش آلارمهای امنیتی از جمله ضد سرقت، ضد حریق و اتمام باتری است.
برخی از قفلهای دیجیتال مثل مدلهای P221 ،P231 ،P241 و P251 از برند روک همگی دارای چشمی دیجیتال هستند به گونهای که با لمس آیکون زنگ روی قفل در لحظه تصویر کسی که پشت درب است علاوه بر نمایان شدن روی صفحه LCD قفل بر روی اپلیکیشن نیز نمایش داده میشود. این چشمی زاویه دید گسترده و خاصیت دید در شب با استفاده از مادون قرمز را دارد.
جهت ذخیره سازی تصاویر بر روی قفل کافی است از یک میکرو رم استفاده نمایید. همچنین تا 13 ثانیه تصویر شخص پشت درب که زنگ را زده است روی صفحه قفل نمایش داده میشود. در کنار همه اینها تصاویر ذخیره شده امکان ثبت تاریخ و ساعت را نیز دارند.
داشتن ریموت در دو صورت امکانپذیر است یا به شکل آپشنال و با هزینه جداگانه به قیمت تمام شده قفل و یا مثل ریموت قفلهای روک جزء وسایل جانبی خود قفل میباشند. اتصال قفل به آیفون تصویری نیز دقیقاً مشابه ریموت است و در قفلهای سایر برندها تقریباً 200 دلار هزینه جداگانه به قفل تحمیل میکند.
قفل اثر انگشتی برای گرفتن فرامین از طریق کنترلر اماکنی که دارای سیستم هوشمندسازی هستند نیاز به قابلیت اتصال به این دستگاه را دارد. خوب است بدانید اتصال به خانه هوشمند در قفل دیجیتال روک بدون نیاز به هیچگونه قطعات و هزینه اضافی انجام میگیرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر از برند روک میتوانید ما را در اینستاگرام دنبال کنید.